Asal Usul dan Hukum Mencium Hajar Aswad

Assalamualaikum Wr. Wb.
Mungkin antum sekalian pernah mendengar bahkan melihat dan mencium batu Hajar Aswad “kalau ane sih baru sebatas mendengar cerita’’ tapi tahukah kita dari mana asal usul Hajar Aswad itu dan bagaimana ia sampai ditempatkan di samping Ka'bah. Apakah ada sunnahnya kita menciumnya? Dan apa nilai, fungsinya dan hukumnya mencium Hajar Aswad tersebut?
Hajar Aswad maknanya adalah batu hitam. Batu itu kini ada di salah satu sudut Ka`bah yang mulia yaitu di sebelah tenggara dan menjadi tempat start dan finish untuk melakukan ibadah tawaf di sekeliling Ka`bah.
Dinamakan juga Hajar As`ad, diletakkan dalam bingkai dan pada posisi 1,5 meter dari atas permukaan tanah. Batu yang berbentuk telur dengan warna hitam kemerah-merahan. Di dalamnya ada titik-titik merah campur kuning sebanyak 30 buah. Dibingkai dengan perak setebal 10 cm buatan Abdullah bin Zubair, seorang shahabat Rasulullah SAW.
Batu ini asalnya dari surga sebagaimana disebutkan dalam hadits shahih yang diriwayatkan oleh sejumlah ulama hadis.
Dari Ibnu Abbas ra. bahwa Rasulullah SAW bersabda, "Hajar Aswad turun dari surga berwarna lebih putih dari susu lalu berubah warnanya jadi hitam akibat dosa-dosa bani Adam." (HR Timirzi, An-Nasa`I, Ahmad, Ibnu Khuzaemah dan Al-Baihaqi).
Dari Ibnu Abbas ra. bahwa Rasulullah SAW bersada, "Demi Allah, Allah akan membangkit hajar Aswad ini pada hari qiyamat dengan memiliki dua mata yang dapat melihat dan lidah yang dapat berbicara. Dia akan memberikan kesaksian kepada siapa yang pernah mengusapnya dengan hak." (HR Tirmizy, Ibnu Majah, Ahmad, Ad-Darimi, Ibnu Khuzaemah, Ibnu Hibban, At-Tabrani, Al-Hakim, Al-Baihaqi, Al-Asbahani).
At-Tirmizi mengatakan bahwa hadits ini hadits hasan. Sedangkan Albani mengatakan bahwa hadits ini shahih dalam kitab Shahihul Jami` no. 2180, 5222 dan 6975.
Dari Abdullah bin Amru berkata, "Malaikat Jibril telah membawa Hajar Aswad dari surga lalu meletakkannya di tempat yang kamu lihat sekarang ini. Kamu tetap akan berada dalam kebaikan selama Hajar Aswad itu ada. Nikmatilah batu itu selama kamu masih mampu menikmatinya. Karena akan tiba saat di mana Jibril datang kembali untuk membawa batu tersebut ke tempat semula. (HR Al-Azraqy).
Bagaimanapun juga Hajarul Aswad adalah batu biasa, meskipun banyak kaum muslimin yang menciumnya atau menyentuhnya, hal tersebut hanya mengikuti apa yang dilakukan oleh Rasulullah SAW. Umar bin Al-Khattab berkata, "Demi Allah, aku benar-benar mengetahui bahwa engkau adalah batu yang tidak bisa memberi madharat maupun manfaat. Kalaulah aku tidak melihat Rasulullah SAW menciummu aku pun tidak akan melakukannya."

Wallahu a`lam bish-shawab, wassalamu `alaikum warahmatullahi wabarakatuh
(berbagi semoga bermanfaat)

Reade more >>

wedding rings - wedding rings pictures

wedding rings - wedding rings pictures
wedding rings - wedding rings pictures
Reade more >>

Jadual Program Transformasi Diri – Dr Azizan Osman



JADUAL PROGRAM

TarikhLokasiMasa
2011-01-29 (Sabtu)Hotel Selesa, Jalan Tebrau, Johor Bahru9pg~ 5ptg Penuh
2011-01-30 (Ahad)Wisma MCA, Kuala Lumpur9pg~ 5ptg Penuh

2011-02-11 (Jumaat)

Kolej Insaniah, Alor Setar

9pg~ 5ptg
 Penuh

2011-02-12 (Sabtu)

Dewan Budi Penyayang, Kepala Batas,
Pulau Pinang

9pg~ 5ptg
 Penuh

2011-02-13 (Ahad)

Tower Regency, Ipoh

9pg~ 5ptg
 Penuh

2011-02-18 (Jumaat)

New Pacific Hotel, Kota Bharu

9pg~ 5ptg
 Penuh

2011-02-19 (Sabtu)

Permai Hotel, Kuala Terengganu

9pg~ 5ptg
 Penuh

2011-02-20 (Ahad)

MS Garden Hotel, Kuantan

9pg~ 5ptg
 Penuh
2011-02-26 (Sabtu)Auditorium Dewan Jubli Perak, Bgn. Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (SUK), Sek. 5, Shah Alam9pg~ 5ptg Penuh
2011-02-27 (Ahad)Hotel Abadi, Melaka9pg~ 5ptg
2011-03-12 (Sabtu)Kuala Lumpur9pg~ 5ptg
2011-03-13 (Ahad)Landmark Hotel, Batu Pahat9pg~ 5ptg

Jadual Program Transformasi Diri – Dr Azizan Osman

Sila daftar dan lawati laman web Dr Azizan osman disini

Sila bookmark laman web Dr Azizan untuk memudahkan anda membeli tiket dan mendapatkan informasi terkini.
Reade more >>

ANAK PADERI PELUK ISLAM


Bacalah dan Renungkanlah....


 Kisah Farhan (Kisah Perjalanannya Masuk Islam) Nama saya Farhan Bin Abdullah. Nama asal saya sewaktu beragama Kristian ialah Johanis. Saya dilahirkan di bumi Sabah dalam keluarga Kristian. Bapa saya seorang KETUA PADERI yang menjaga 15 buah gereja di satu kawasan di Sabah .


Saya dilatih oleh bapa saya untuk menjadi seorang paderi. Sejak mula PBS bawah Datuk Joseph Pairin Kitinggan usaha kami mendapat sokongan penuh negeri! Kumpulan saya masuk ke kampong dalam berbagai program. Selalunya program khidmat masyarakat. Pihak gereja selalunya membekalkan wang tunai sekitar RM50,000!!!


Berbagai aturcara dibuat untuk membantu orang kampong. Kami ziarah rumah ke rumah. Tanya masalah mereka dan bantu mereka. Berbagai masalah diluahkan. Ada kami bantu dengan duit secara spontan. Ada kami hantar keperluan harian, pakaian dan buku sekolah dan sebagainya. Dengan cara ini kami mendekati mereka. Hasilnya dengan beberapa kali kunjungan susulan, kami berjaya mengkristiankan mereka.


Paling berbaloi kami mengkristian remaja Islam, tambah berbaloi dari kalangan intelek. Hasilnya kami dapat RM3,000 setiap seorang Islam yang dimurtadkan! Bayangkan pendapatan saya ketika masih dialam Persekolahan. Sewaktu Tingkatan 3 saya dan beberapa rakan mengambil m/pelajaran Agama Islam yang boleh dipilih dengan lukisan(betapa hinanya m/pelajaran ini setanding dengan lukisan). Saya mendapat A-3. Sewaktu tingkatan 4 saya belajar di sekolah asrama penuh. Saya terus ambil pelajaran Agama Islam.


Tujuan saya untuk tahu mengenai Islam dan memudahkan saya menyebarkan agama kristian. Saya mempunyai beberapa soalan yang saya kira tidak mampu dihuraikan oleh orang Islam.


Pada suatu hari sewaktu tingkatan Enam bawah, saya bersemuka dengan Ustaz yang mengajar saya(saya panggil cikgu). "cikgu saya ada beberapa soalan, tapi saya rasa tak sesuai dikelas ini, boleh ke saya ke rumah cikgu...." Ustaz itu bersedia. Lalu saya bersama beberapa rakan ke rumah ustaz itu. Saya katakan "cikgu saya mahu berdialog secara ilmiah, bukan atas nama Islam,agama cikgu dan bukan atas nama Kristian,agama saya". saya kemukakan beberapa persoalan, antaranya;-


Soalan    :Mengapa orang Islam sembah Kaabah?
Jawapan :Sebenarnya semua agama sama sahaja. Nasrani, Yahudi, Kristian dan Islam adalah agama langit.


Soalan : Mengapa diakhir zaman, Nabi Isa akan turun bersama Iman Mahadi membebaskan kezaliman dan kekacauan dan bukannya Nabi Muhammad.
Soalan :Mengapa dalam sejarah dan hingga kini orang Islam suka peperangan.
Soalan :Injil sekarang dikatakan diseleweng. Kalau begitu mana yang asalnya.


Yang menghairankan ustaz ini dapat menjawab pertanyaan saya dan kawan- kawan dengan begitu ilmiah. Saya dan kawan -kawan mati akal. Kemudian saya dibebani dengan 3 persoalan yang tidak mampu saya menjawab secara tepat.


- Apakah boleh manusia(paderi) mengampunkan dosa manusia lain.
- Persoalan ketuhanan 3 dalam 1 dan 1 dalam 3 - konsep ketuhanan Jesus.


Saya mengatur pertemuan ustaz saya dengan beberapa orang paderi, kawan-kawan bapa saya. tetapi mereka enggan. Lalu saya bawa ustaz itu ke rumah saya dan bertemu bapa saya seorang ketua paderi. Ternyata bapa saya juga tidak mampu menjawab persoalan yang dibawa oleh ustaz itu. Sebaik ustaz itu pulang, bapa saya memarahi saya kerana bawa 'orang malaya' datang ke rumah.


Sejak itu beberapa kali saya tidur rumah ustaz itu.. Disamping mengulangkaji saya gemar berdialog dengan ustaz itu. saya memerhatikan kehidupan ustaz tu, saya mengagumi cara hidupnya. Suatu malam saya bermimpi didatangi 3 orang berjubah. Seorang berjubah hitam membawa salib. Seorang berjubah putih membawa bendera bertulisan jawi. Dan seorang berjubah hijau yang meminta saya membuat pilihan.


Yang berjubah hitam dan berjubah putih saling menarik saya mengikuti mereka. Saya meronta-ronta. Disamping itu saya dapati yang berjubah hitam semakin tengelam dan yang berjubah putih semakin tinggi. Sedang saya meronta-ronta, saya terjaga.


Saya mendengar suara azan dan ustaz tadi berada ditepi saya dan berkata, "mengapa Johanis....awak mengigau.... "


Saya pegang tangan ustaz itu, saya katakan,"Cikgu Islamkan saya.". Ustaz itu minta saya bersabar untuk dia uruskan dengan pihak tertentu. Tidak lama selepas itu saya pun di Islamkan oleh Ustaz itu.


Selesai pengIslaman saya, saya pulang ke rumah. Sampai di rumah, saya lihat pakaian saya bertabur diluar rumah. Rupanya bapa saya telah tahu!
Sebaik melihat saya, bapa bergegas masuk dan keluar semula dengan mengacu senapang ke arah saya. 
Tiba-tiba emak menerkam dan peluru senapang meletup keatas. Saya segera meninggalkan rumah sehelai sepinggang. Tinggalkan keluarga saya. Tinggalkan sekolah. Saya bersembunyi sekejap rumah ustaz sebelum saya dibawa oleh ustaz pulang ke semenanjung sebaik habis kontrak mengajar di Sabah .


Saya diserahkan kepada PERKIM di Kuala Lumpur . Secara kebetulan rakan saya Nazri,vokalis kumpulan Raihan juga memeluk Islam, tetapi mengikuti kumpulan Ar-Arqam. 2 lagu dalam album pertama kumpulan Raihan adalah saduran lagu koir yang kami nyanyikan dalam gereja sewaktu di Sabah dulu..


6 tahun saya di PERKIM. Saya masuk pula Maahad Tahfiz. Alhamdulillah! Saya dapat sijil Al-Hafiz selepas 3 tahun. Kemudian saya bekerja dengan Jabatan Agama Islam. Saya banyak masuk kawasan di Negeri Sembilan, Melaka dan Pahang.


Tak sampai setahun saya letak jawatan. Saya sedih kerana ramai pendakwah ini nak berdakwah pun merungut duit over time. Saya rasa tiada keiklasan. Biarlah saya jadi pendakwah bebas. Saya ingin membilas dosa lalu. Saya telah ramai memurtadkan orang...kini saya mahu berjuang untuk mengIslamkan seramai mungkin dengan Kualiti bukan Kuantiti saja!


Berbalik kisah keluarga saya. Selepas meninggalkan rumah dan belajar di PERKIM saya selalu telefon ayah, emak dan adik beradik saya. Saya katakan jangan bencikan saya. Saya sayang ayah. saya sayang emak. saya sayang adik beradik saya. Ayah dan emak tetap ayah emak saya dunia dan akhirat.


Walaupun ayah menyambut dingin suara saya, saya hantarkan buku-buku yang sesuai menerangkan tentang Islam. 7 tahun saya telefon. 7 tahun saya hantar surat dan buku-buku. saya menangis kerana rindukan ayah, emak dan adik beradik. Akhirnya, sewaktu saya di Maahad Tahfiz, bagaikan halilintar saya mendapat berita....... .. Ayah saya menganut Agama Islam!


Allah saja yang tahu perasaan saya ketika itu. Saya menangis dan menangis. Saya ambil wuduk dan sujud syukur. Air mata saya menjadi terlalu murah....saya terus menangis...saya pejamkan mata...saya bayangkan ayah dihadapan... saya peluk erat tubuh ayah dan kami menangis bersama. Ya Allah betapa agungnya kekuasaanMu.


Peristiwa yang saya alami sewaktu memeluk Islam turut dirasai oleh ayah saya.. Dia dihalau dari rumah yang diberi oleh pihak gereja.


Kini saya pendakwah bebas. Saya sedih melihat umat Islam hari ini berpecah. Kita berpecah kerana kita meninggalkan Quran dan Sunnah Rasul. Kita ambil sebahagian dan kita tinggalkan sebahagian. Kita ambil contoh pelaksanaan hukum Hudud dan Qisas. Mengapa kita cari jalan nak menentang pelaksanaanya? Sepatutnya kita cari jalan supaya dapat dilaksanakan. Inilah sikap umat Islam.


Saya pernah berdialog dengan beberapa orang pensyarah universiti tentang isu Hudud dan Qisas. Dia boleh sergah saya, "You apa tahu... Islam pun baru setahun jagung....."


Saya sedih dengan sergahan pensyarah itu. Kalau ini sikap pendakwah... ....Saya tak akan masuk Islam. Tapi saya pilih Islam kerana saya tahu Apa itu Islam!!! Kerana itu saya ajak menghayati Islam.


Saya kumpulkan semula kawan-kawan masa Kristian dulu. Saya berdialog tentang Islam. Saya kumpulkan derma untuk tujuan dakwah ini, untuk bergerak perlukan wang. Saya diancam oleh puak Kristian. saya juga diancam oleh umat Islam!!!


Apa tauliah awak , mana kebenaran Jabatan Agama, mana permit polis, sapa benarkan pungut derma dll. Saya tak gentar berdialog dengan puak Kristian, kerana saya ada pengalaman tapi sukarnya bila Umat Islam sendiri menyulitkan saya.


Marilah kita awasi dakyah Kristian. Satu usaha yang agak ketara ialah Di IPT. Pendakyah ini mendekati kaum muslimah, pura-pura belajar Islam....jatuh cinta...lalu dimurtadkan. ..purapura ....dimurtadkan.


Saya sudah pergi banyak IPT. Saya paling bimbang di Universiti Putra Malaysia (UPM) !!! Itulah satu-satunya Universiti yang ada gereja. Gereja ini antara yang aktif untuk memurtadkan orang Islam!!!


Saya nak nasihatkan kalau ada saudara kita terminum 'Holly Water'. Sebenarnya air ini dibuat di Vatican City . Dijampi oleh paderi termasuk Pope John Paul yang jemput Perdana Menteri kita dulu. KALAU TERMINUM, cari air kolah dari 3 masjid. Baca Al-Fatihah 1x, Yasin 1x, 3 Qul 1x, dan Selawat.
 Ambil sebahagian buat minum dan sebahagian buat mandi.


InsyaAllah mereka akan sedar dan dapat diselamatkan. insyaAllah!


TOLONG FORWARDKAN!! 
Demi islam...Demi agama yang tercinta...insyaAllah.
HALALKAH REZEKI KITA?
BIARLAH 10 SEN HALAL DARIPADA BERIBU BERJUTA YANG HARAM! 
KITA MAKAN BAGI ANAK - ANAK KITA MAKAN.
NAK SELAMAT DI AKHIRAT ?
KITA KEKAL SELAMANYA DI SANA !
RENUNGKANLAH. ......... ..WASSALAM!
Reade more >>

Cara Mudah mendapatkan Dollar, No Scam - how to get

Hallo....guys, kali ini saya ingin berbagi dengan anda-anda yang seneng surfing di internet dan bermain facebook kan, nah...pasti anda sudah mengenal PTC = PAID TO CLICK.
Begitu banyaknya PTC yang beredar internet ato dunia maya jelas lah pasti ada Scam ato nipu dalam artian NGGAK di BAYAR yang udah susah susah dan capek-capek click nungguin n nongrong di depan komputer dan setelah PAYout nggak di bayar...bayangkan dah! Soalnya gw udah ngalami dan ngerasain yang begituan betapa Pahitnya...
Akhirnya untuk sekian lama gw mulai vacum dan ngga percaya lagi namanya PTC,,dan suatu hari..gw mulai berpikir lagi ngenet udah bayar tp nggak menghasilkan..berawal dari kantong yang bokek..aku mulai browsing di mbah google untuk mendapatkan penghasilan sampingan...dan nggak mau lagi kena tipu alias scammer..setelah berkutat beberapa lama aku jatuh dengan pilihan itu PTC lagi..tapi setelah mempelajarinya sebelumnya dan mencari info tentang PTC tersebut. Awalnnya ragu-ragu..setelah aku jalani walaupun PTC ini menjanjikan sekali click cuma 0,01 $ tapi lama-lama bisa menjadi bukit kan..

Nah...inilan PTC itu www.PaidToClick.in lumayan dan gampang serta waktunya cuma 5 detik untuk perclicknya ngga perlu lama-lama dah...dan disini ada sistem Premiumnya dimana anda dengan tanpa modal bisa menjadi members premium yg penghasilannya lebih besar..
Tipsnya setelah anda melakukan register dan mulai click hingga 75$ jgn anda PAYoutkan dulu langsung anda bergabung menjadi members Premium dulu...dan hasilnya anda bisa nikmati dahh..MEMUASKAN.

Jadi buruan bergabung bro...manfaatkan waktu kalian..
caranya: Daftar disini

ato Klik gambar di bawah ini



Caranya sangat mudah kok;

1.Daftar dulu bagi yg belum dan yang sudah silak..login juluk..

2.Setelah login...masuk ke>>> Earnings Area terus>>>pilih click link, akan muncul kolom kolom, nah inilah perintahnya anda disuruh mengklik semua di kolom itu satu demi satu..>>>>kolom pertama yang anda klik itu.. akan muncul Cheat Check dgn pertanyaan seperti contoh 16+16 is= jawablah 32 setelah itu tunggu loading kelar akan muncul paling atas contoh : CLICK 6 7689 >>>>ini anda disuruh click sesuai angka yang disuruh seperti diatas contohnya di suruh klik 6 maka anda mesti pilih angka 6 setelah itu loading lagi dia ampe kelar, dan tutuplah!!
sehabis itu lanjutkan lagi dengan kolom berikutnya dan seterusnya...
jika anda sudah mengklick kira-kira 10 kali lahh...periksa lah di >>>>>My Account>>CASH BALANCE ,DISINI ANDA BISA MELIHAT JUMLAH DOLLAR YG DIDAPAT SETELAH MENGKLIK...

3.Jika jumlah Dollar sudah mencukupi ato minimal cashnya anda bisa masuk dulu di >> My Account terus pilih >>Request Cashout, disini anda menemukan Kolom Withdraw Earnings dengan pilihan Transfer dengan Alertpay ato Paypal yang minimal tranfers adalah $0,02. Kalo udah transfer tunggu 1 hari aja maka Dollar anda akan sampai dengan selamat. Ini sudah saya Buktikan sendiri.!!!

4.Bagi yang belum mempunyai Paypal dan Alertpay silakan buat dahulu..
Buat Paypal disini
Untuk Alertpay disini
5.Untuk lebih Cepatnya anda mesti juga mempromosikan Your Referral link pada blog anda ato Facebook,twiter dan teman-teman anda, dengan begitu anda bisa mendapatkan refferal tapi ingat bimbinglah mereka...

Jadi silakan anda membuktikannya sendiri, walau sedikit tapi lama-lama akan jadi bukit..so tunggu apa lagi bro..cepetan gabung!!!! 

SEKIAN DULU...KALO MASIH BINGUNG TANYA or KOMENT aja...???


caranya sangat mudah:
1.daftar ato register disini
2.Setelah anda mendaftar lanjutkan dengan login, terus anda akan menemukan kolom kuning yang dibawahnya ada perintah Klik Survey,tinggal click setelah muncul berikan jawaban is very good ato is less good begitu seterusnya ampe selesai...
3.Ingat anda mesti mempunyai Referrals agar bisa mendapatkan dollarnya dengan cepat.
4.PAYOUT melalui PAYPAL dan ALERTPAY jadi lo mesti punya tuhh....



PTC ini udah terbukti membayar...jadi selamat menikmati...dan buruan bergabung bro...jangan sampe ketinggalan dengan yang lain...


source:http://caramendapatkandollarusdgngratis.blogspot.com
Reade more >>

Kisah Sumaiyah, Penderitaan Sumayyah dan lirik lagu Sumaiyah-Hijjaz

Kisah Sumaiyah, Penderitaan Sumaiyah dan lagu Sumaiyah-Hijjaz






Penderitaan Sumaiyah

Sumaiyah binti Khabbab merupakan hamba kepada Abu Huzaifah bin Al-Mughirah iaitu seorang pembesar Quraisy dan telah menetap bersama Abu Huzaifah sedari kecil lagi memandangkan beliau seorang anak yatim piatu. Perwatakan beliau yang baik dan taat kepada perintah tuannya sememangnya menjadikan beliau cukup disegani walaupun taraf beliau hanya sebagai seorang hamba yang berkulit hitam. Beliau juga ditakdirkan berkahwin dengan Yasir yang juga bekerja dengan Abu Huzaifah. Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang anak lelaki yang bernama Ammar. Sumayyah sekeluarga merupakan antara individu yang terawal memeluk agama Islam yang dibawa oleh junjungan besar, Nabi Muhamad s.a.w di Mekah.

Reade more >>

troy polamalu hair

Troy Polamalu's hair is worth $1 million...at least that's what Head & Shoulders asked him to insure it for. Lloyds of London has insured Polamalu's hair for the specified amount, after request from the shampoo brand.

Those who know and love the Pittsburgh Steelers know that Troy Polamalu hasn't cut his hair since joining the team in 2003...that's 7 years without a haircut! Not only has he saved a lot money by not heading to the barber shop, he's also made a lot of money via endorsements from Head & Shoulders.
Troy Polamalu Hair

Troy Polamalu is not only an outstanding player -- he also possesses outstanding hair, at least in the opinion of Head and Shoulders, which has previously ran advertisements with the Steelers safety.

According to a press release, the shampoo company took out a $1 million insurance policy with the massive British reinsurer Lloyd's of London. The haircare brand boasts that Polamalu's legendary locks are "so ridiculously full and thick that end to end [his hair] spans 100 football fields."

Troy Polamalu is most famously known for his legion of luxurious locks. More so than any other professional athlete. Only Tim Tebow's monkish-do had the power to supplant Polamalu as the NFL's most curious hairstyle. But since Tebow has since paid his rookie dues, Polamalu once again regains the title as professional athlete most likely to wind up on Hair Ideas magazine. 



Reade more >>

dancing with the stars season 11

The 'Dancing With the Stars' season 11 cast was revealed in a live announcement Monday night during 'The Bachelor Pad.' Hosts Tom Bergeron and Brooke Burke revealed the female celebrities first, then the men.

The new 'DWTS' cast includes 'Brady Bunch' mom Florence Henderson, 'Baywatch' icon David Hasselhoff, 'Jersey Shore' star The Situation, NFL quarterback Kurt Warner and teen mom/political scion Bristol Palin.

The new lineup of stars, from left, Brandy, David Hasselhoff, Jennifer Grey, Kurt Warner, Margaret Cho, Kyle Massey, Audrina Patridge, Rick Fox, Florence Henderson, co-host Brooke Burke, Bristol Palin, and host Tom Bergeron, pose for a photo Monday.

It was with much excitement and disbelief that we read ABOUT THE NEW CAST for season 11 of Dancing With The Stars. Among the so-called “stars” appearing on Dancing With The Stars season 11 will be Jersey Shore‘s Mike “The Situation” Sorrentino, David Hasselhoff, Bristol Palin, Audrina Patridge, and a Disney Channel kid.

Clearly, Dancing With The Stars season 11 is going to be a dramatic, possibly even entertaining season, and we can’t help but make a few predictions for what is likely to happen when this unlikely cast of stars, people related to notable people, and G-list actors collide on the dance floor.
Reade more >>

Review aplikasi google 20/08/2010


Ini adalah sebahagian daripada siri biasa kemas Google Apps bahawa kita semua kiriman beberapa minggu. Cari label " Google Apps menyoroti "dan langganan siri Ed. -. 
Selama beberapa minggu terakhir, kami membuat lebih mudah untuk mencari lebih banyak jenis maklumat di Gmail juga menggunakan Gmail beberapa akaun sekaligus. Google Docs dan Google Situs keduanya menambah ciri baru, dan kami melancarkan meningkatkan alat untuk memindahkan data yang ada ke Google Apps.

Cari dokumen, dan halaman anda dengan cepat dari Gmail 
Pada hari Rabu kami memasak kami   terkini kemudahan di Gmail Labs yang lebih kuat dari versi-ciri carian Gmail. Sekarang, anda tidak hanya boleh mencari mesej dan berbual, anda juga boleh mencari maklumat di Google Docs dan Google Tapak dari peti masuk anda. Ini adalah penjimat besar-saat ketika anda tidak ingat di mana maklumat yang anda cari untuk disimpan. Kami juga baru-baru ini ditambah kemampuan untuk   drag lampiran dari Gmail   ke desktop anda jika anda menggunakan Google Chrome.


Gunakan akaun Gmail beberapa sekaligus
Hidup sekarang lebih mudah untuk orang dengan beberapa akaun Gmail. Dengan beberapa baru sign-in-ciri, anda boleh menukar bolak-balik antara akaun, atau bahkan memiliki Gmail terbuka di dua tab dengan akaun yang berbeza. Untuk mempelajari lebih lanjut tentang ciri ini bagi pengguna tingkat lanjut, kepala ke Blog Gmail .


Perbaikan untuk dokumen-dokumen, spreadsheet dan gambar di Google Docs
Kami terguling dari string-api cepat ciri kepada untuk Google Docs selama beberapa minggu terakhir, termasuk saiz laman alternatif dan jadual resizable dalam dokumen , pemeriksaan ejaan dalam spreadsheet , dan baru kurva rendering perkakas dalam gambar . Semua ciri ini membuat mencipta dan berkolaborasi dengan orang lain secara real-time dalam dokumen, spreadsheet dan gambar lebih mudah.


New pilihan navigation halaman di Google Sites
Google Sites masuk pada tindakan minggu ini juga, dengan kemampuan untuk menambah butang navigasi horizontal, tab atau link ke laman web anda. Kami juga menambah pilihan untuk memasukkan footer halaman-lebar pada laman anda, dan membuat lebih mudah bagi orang untuk membuka dokumen yang tertanam di tab baru di mana pengguna dengan akses yang dapat melakukan pengeditan.


App Selasa: Sembilan tambahan baru ke-teki Marketplace
Untuk organisasi, keuntungan kunci dari Google Apps adalah akses langsung ke inovasi-meningkatkan produktiviti daripada syarikat-syarikat perisian pihak ketiga. Bulan ini, sembilan aplikasi baru ditambah ke dalam Marketplace Apps . Alih-alih berjuang dengan patch dan update setiap bulan, Google Apps pelanggan boleh mengaktifkan fungsi baru hanya dengan beberapa klik.

Siapa yang pergi Google?
Kami mempunyai senarai panjang pelanggan yang baru untuk berkongsi yang baru saja beralih ke Google Apps. Sambutan hangat keluar untuk Roberto Cavalli , HOM Real Estate Group , Luna & Larry Kelapa Bliss , Bergelectric , bandar Westerville dan Wooster di Ohio, serta  State of Maryland , yang akan membuat Google Apps sedia untuk semua 1400000 daripada syarikat K-12 dan mahasiswa pendidikan tinggi.

Jika perniagaan anda atau sekolah sudah sedia untuk "Google", kami senang melaporkan bahawa membuat suis bahkan lebih mudah dengan pilihan penghijrahan data baru. Selain ada alat kami untuk berhijrah email, kenalan dan data kalendar dari Microsoft Exchange, host Exchange dan Lotus Notes, minggu lalu kami dimudahkan proses untuk berhijrah dari sistem IMAP dan data PST jumlah gambar .
Reade more >>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...